Van wie is deze website ?

De website is gemaakt door Charel van Dijk. Wil je meer informatie over Charel kijk dan gerust even op de Linkedin pagina.
Linken naar de informatie op de website is geen enkel punt. Overnemen van wandelingen en plaatsen op de eigen website is uiteraard niet de bedoeling.

 

Is dit hobby ?

Jazeker. En het is ook een wens dat dit zo blijft. Alle informatie is gratis toegankelijk, zodat iedereen kan genieten van de schoonheid van de Hanzesteden.
Na enkele stadswandelingen (Joods,industrieel erfgoed en Jugendstil) met lokale gidsen in Deventer en een stadswandeling in Zutphen samen met een goede vriend was de interesse voor de Hanze gewekt. De beschrijving van de Hanzesteden is dan ook bij deze steden gestart, maar inmiddels zijn alle Hanzesteden in Nederland en een klein deel van de buitenlandse steden beschreven.

 

Wat maakt de Hanze nu zo interessant ?

De Hanze is een handelsverbond tussen steden, die geen enkele vergelijkbare vorm kent. De handelsverbanden in Europa kennen nog een veel kortere levensduur. De Hanze was ook een soort los-vast verbond. De belangen worden soms overeenkomstig, maar vaak ook tegenstrijdig. Dit levert interessante verhalen op.
De Hanzesteden in de huidige vorm zijn zeer bezoekwaardig. Vaak zijn historische stedebouwkundige structuren terug te vinden, gebouwen weerspiegelen de lange historie van deze steden en vertellen beelden in de openbare ruimte het verhaal van de geschiedenis.

 

end faq

Joomla templates by a4joomla