Bielefeld ligt ten zuidoosten van de stad Osnabruck, tegen het Teutoburger Wald. Ondanks dat in de Tweede Wereldoorlog veel verloren is gegaan, zijn nog fraaie gerenoveerde panden en het oude straatpatroon terug te vinden.

Als je in de hanzestad Bielefeld bent geweest, kan het zomaar zijn dat je weggezet wordt als iemand, die onderdeel is van een complot. Want de stad Bielefeld bestaat niet.

Toelichting: In het kort behelst Bielefeldcomplot het volgende: de stad Bielefeld bestaat niet. "Ze" willen ons doen geloven dat dit wel het geval is door haar in de media te noemen en overal op de kaart te zetten. "Ze" zijn vaak de Duitse regering, de CIA, de Mossad of buitenaardse wezens (er zijn meerdere versies in omloop; in de eerste versie werd niemand bij naam genoemd). In echte complottheorieën zijn deze immers vaker de schuldigen.

Om de theorie te ondersteunen, worden de volgende drie vragen gesteld:

  1. Ken je iemand uit Bielefeld?
  2. Ben je weleens in Bielefeld geweest?
  3. Ken je iemand die in Bielefeld is geweest?

Voor de meeste internetbezoekers is het antwoord driemaal "nee", en iemand die "ja" antwoordt, kan eenvoudig worden weggezet als onderdeel van het complot.

De locatie waar Bielefeld zogenaamd ligt, wordt waarschijnlijk voor militaire doeleinden of ontmoetingen met buitenaardsen gebruikt. Om "ze" niets te laten merken, spreekt men van het B-woord, B*e*e*e*d of Bielefake.

 

Joomla templates by a4joomla