Advertentie 2 kopieOp vrijdag 22 april 2016 om 15.30 uur presenteert Charel van Dijk in het stadhuis van Deventer zijn boek. Het eerste exemplaar reikt hij uit aan burgemeester Andries Heidema.

‘Wandelen door het 17e-eeuwse Deventer met de schilder Gerard ter Borch’

Het boek ‘Wandelen door het 17e-eeuwse Deventer met de schilder Gerard ter Borch’ bestaat uit twee delen: een stadswandeling en achtergrondartikelen. Het geeft een beeld van de bijzondere kwaliteiten van de meester-schilder Gerard ter Borch, zijn reis door Europa en het leven in de 17e eeuw in Deventer. De auteur presenteert dit deel van de geschiedenis van Deventer op een toegankelijke wijze door het gebruik van veel afbeeldingen en korte en gemakkelijk te begrijpen teksten .

Bij het boek hoort een website. De QR-codes in het boek linken naar specifieke pagina’s van de website, waarmee de lezer aanvullende informatie over Ter Borch en het leven in de 17e eeuw in Deventer verkrijgt. Eigen belevenissen kunnen lezers via de website met anderen delen.

Het boek kost € 9,95 en is te koop via de VVV en de boekhandel Praamstra in Deventer.  

Stukje uit het boek:

‘Zoals een fotojournalist in de huidige tijd belangrijke gebeurtenissen en personen met de camera vastlegt, zo legt Ter Borch de Vrede van Münster en stadsbestuurders van Deventer op een schilderij vast. Ter Borch (1617-1681) woont gedurende 27 jaar in Deventer. Tijdens die periode maakt hij van veel Deventer regenten schilderijen. Deze regenten bepalen via hun functies in het bestuur van de stad, de armeninstellingen en de burgerwacht de gang van zaken in Deventer. Met zijn schilderijen legt Ter Borch daarom een deel van de geschiedenis van Deventer vast.'

Joomla templates by a4joomla