Mispelblom 1 - kopieTijdens stadswandelingen in Zutphen trakteer ik de deelnemers wel eens op een slok brandewijn van Mispelblom. De stokerij bevond zich aan het Kerkhof, aan een van de zijden van de Walburgiskerk. Op die locatie is nu een tijdelijke tentoonstelling. 

Wat is te zien op de foto's ?

De eerste foto laat de rij houten vaten langs de kerk zien. Vanwege beperkte ruimte in de fabriek werd vaker materialen buiten opgeslagen. 
Wil je zelf een keer Boerenjongens maken met Mispelblom dan laat foto twee het recept zien.
De twee vervolgfoto's geven een beeld van de waterput in het pand. De waterput, gebruikt voor de productie, staat in verbinding met de IJssel. Dus bij het hoogwater in de IJssel staat het water in de put ook hoger.
De foto erna (tsja je kan er weinig van zien) laat de opening in de vloer van het pand zien wat toegang tot het opslagvat met brandewijn gaf.
De laatste foto laat medewerkers van Mispelblom zien en maakte juist het bezoek aan de tentoonstelling bijzonder. De tweede man van links is de vader van een goede vriend en collega. Omdat ter plekke ook een nazaat/familie-archivaris van de familie Mispelblom aanwezig was, werd de voedingsbodem gelegd voor nadere uitwisseling/onderzoek.

Het pand is ook opgenomen in de stadswandeling Zutphen.

Joomla templates by a4joomla